Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις για όλους

Posted By on 25 Οκτωβρίου 2011

Ποκίστα 25/10/2011

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Ποκίστας σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας και τους Συλλόγους Μηλιάς, Δορβιτσάς, Στράνωμας, Σίμου, Φαμήλας και Παλαιοπύργου και την κινητή οφθαλμολογική μονάδα του Ελληνικού Οργανισμού Πρόληψης και Διάγνωσης Προβλημάτων Όρασης (μη κερδοσκοπική εταιρεία) με επικεφαλής το Δρ. Σπύρο Γαληνό διοργανώνει το τριήμερο 15, 16 και 17 Νοέμβρη 2011 κατά τις ώρες 9πμ εως 2μμ στο κτήριο του δημοτικού σχολείου Ποκίστας ΔΩΡΕΑΝ οφθαλμολογικές εξετάσεις για τους συνδημότες μας.

Η προληπτική οφθαλμολογική εξέταση περιλαμβάνει:

  1. Μέτρηση οπτικής οξύτητας
  2. Μέτρηση μυωπίας, υπερμετρωπίας, αστιγματισμού, πρεσβυωπίας
  3. Μέτρηση ενδοφθάλμιου πιέσεως
  4. Έλεγχο αμφιβληστροειδούς
  5. Έλεγχο αμβλυωπίας στα παιδιά
  6. Έλεγχο στερεοσκοπίας
  7. Έλεγχο αχρωματοψίας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Σύλλογος Ποκίστας πραγματοποίησε με επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν οφθαλμολογικών εξετάσεων σε  συγχωριανούς και συνδημότες μας στις 15 και 16 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού σχολείου Ποκίστας, σε συνεργασία με κινητή οφθαλμολογική μονάδα του ελληνικού οργανισμού  πρόληψης και διάγνωσης προβλημάτων όρασης (ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) και το Δήμο Ναυπακτίας.

Μετά το πέρας του προγράμματος ο σύλλογος παρέθεσε γεύμα φιλοξενίας στα μέλη της οφθαλμολογικής μονάδας και ανακήρυξε το Δόκτωρα οφθαλμίατρο Σπύρο  Γαληνό και την Ιφιγένεια Μπαρουξή επίτιμα μέλη του συλλόγου προσφέροντας αναμνηστική πλακέτα, βιβλίο του χωριού και ημερολόγιο του συλλόγου  για το 2012.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κ. Σπύρο Γαληνό και την κα Ιφιγένεια Μπαρουξή για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν και μέσω αυτών το Ίδρυμα <<ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ>> που υπήρξε χορηγός του προγράμματος, το Δήμο Ναυπακτία που  με τον εκπρόσωπό του κ. Θεόδωρο Χαραλαμπόπουλο και τις νοσηλεύτριες που βοήθησαν στην πραγματοποίηση του προγράμματος, τα μέλη του Δ.Σ Γιώργο Ντζηγάνη και Σωτήρη Καλαρρύτη που διευκόλυναν στην  φορτοεκφόρτωση του μηχανικού εξοπλισμού και γενικά όλους εκείνους που με την παρουσία και τη δράση τους μετείχαν στην επιτυχία του προγράμματος.

Comments

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is currently enabled so there will be a delay between when you post your comment and when it shows up. Patience is a virtue; there is no need to re-submit your comment.

You must be logged in to post a comment.