Αθανάσιος Γ. Καλαρρύτης

Posted By on 20 Απριλίου 2019

Με βαθιά θλίψη μάθαμε την απώλεια του εκλεκτού μέλους του συλλόγου, Αθανασίου Γ. Καλαρρύτη,που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Αν και δεν τον γνωρίσαμε από κοντά, ήταν τόσο κοντά μας λόγω και έργω.

Αισθανόμαστε την ανάγκη τιμώντας τη μνήμη του τις άγιες μέρες που έρχονται να αφιερώσουμε δυο λόγια για αυτόν ξεχωριστό άνθρωπό μας.

Στα χρόνια της κατοχής και του εμφυλίου έχασε και τους δυο γονείς του μα συνέπεια να αναγκασθεί να παλέψει με πολλές αντιξοότητες για να ορθοποδήσει.

Με την εργατικότητα του και με πολύτιμο συμπαραστάτη τη σύζυγό του Κωνσταντίνα, κατόρθωσε να προκόψει στη Μακεδονία και να εξοπλίσει με αρχές και επιστημονικά εφόδια τα παιδιά του, Γιώργο-κλινικό ψυχολόγο και τη Μελαχροινή, εκπαιδευτικό.

Αν και έζησε βασανισμένα τα παιδικά του χρόνια στην Ποκίστα, πονούσε πάντα και ενδιαφερόταν για το χωριό του.

Για μας υπήρξε ένας μειλίχιος άνθρωπος που πάντα μας έδινε τις πολύτιμες συμβουλές που απόκτησε στην περιπετειώδη ζωή του και συνάμα υπήρξε και ένας ευπατρίδης που νοιαζόταν για τη πατρίδα που γεννήθηκε.

Κλείνοντας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στα παιδιά του Γιώργο και Μελαχροινή και τη βέβαιη ελπίδα πως θα βρίσκεται πια στα στέκια των Αγγέλων.

Comments

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is currently enabled so there will be a delay between when you post your comment and when it shows up. Patience is a virtue; there is no need to re-submit your comment.

You must be logged in to post a comment.