Ολοκλήρωση προγράμματος Οφθαλμολογικών εξετάσεων

Posted By on 18 Οκτωβρίου 2017

Υλοποιήθηκε το πρόγραμμα των δωρεάν οφθαλμολογικών εξετάσεων σε συγχωριανούς και συνδημότες μας στις 10 και 11 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού σχολείου Ποκίστας, από την κινητή οφθαλμολογική μονάδα του ελληνικού οργανισμού πρόληψης και διάγνωσης προβλημάτων όρασης (ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) .
Εξετάστηκαν 28 άτομα. Από αυτά 8 άτομα είχαν διαβήτη,11 άτομα είχαν ώριμο καταρράκτη για χειρουργείο,6 άτομα είχαν γλαύκωμα και 1 άτομο εκφύλιση της ωχράς κηλίδας .Επίσης έγινε βυθοσκόπηση(διαστολή της
κόρης Οφθαλμού) σε 10 άτομα.
Στα ως άνω άτομα δόθηκαν σχετικές οδηγίες. Παράλληλα δόθηκαν συνταγές γυαλιών, βοηθητικά γυαλιά (προσφορά της Κ.Ο.Μ) και φάρμακα.
Μετά το πέρας του προγράμματος ο σύλλογος παρέθεσε γεύμα φιλοξενίας στα μέλη της οφθαλμολογικής μονάδας , το Δόκτωρα οφθαλμίατρο Σπύρο Γαληνό και την Ιφιγένεια Μπαρουξή επίτιμα μέλη του συλλόγου. Εκ μέρους του Δήμου Ναυπακτίας προσφέρθηκαν επίσης αναμνηστικές πλακέτες με αναπαράσταση της ναυμαχίας της
Ναυπάκτου και εκ μέρους του Συλλόγου συλλεκτικό ημερολόγιο για το έτος 2018.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά τον κ. Σπύρο Γαληνό και την κα Ιφιγένεια Μπαρουξή για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν και μέσω αυτών το Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ που υπήρξε χορηγός του προγράμματος και γενικά όλους εκείνους που με την παρουσία και τη δράση τους μετείχαν στην επιτυχία του προγράμματος.

Comments

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is currently enabled so there will be a delay between when you post your comment and when it shows up. Patience is a virtue; there is no need to re-submit your comment.

You must be logged in to post a comment.