ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28-8-2013

Posted By on 3 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 100(1913-2013) χρόνια λειτουργίας του ιερού ναού της κοίμησης της Θεοτόκου στην Ποκίστα, ενώ πλήθος κόσμου συνέρρευσε να προσκυνήσει τη χάρη Της.

Ο σύλλογος προκειμένου να τιμήσει το ξεχωριστό γεγονός παρήγαγε και διέθεσε στο πανηγυρικό αντάμωμα αναμνηστικές κονκάρδες.

Επίσης απαγγέλθηκαν ποιήματα  αφιερωμένα στην Παναγία από νέες της Ποκίστας οι οποίες τραγούδησαν και χόρεψαν το <<έχε γεια Παναγιά>> ,τραγουδήθηκαν τραγούδια για την Παναγία από την ορχήστρα και αιδεσιμώτατους πατέρες Γεώργιο Γεωργακόπουλο και Νικόλαο Φρομουζόπουλο. Ειδική αναφορά στην Παναγία έκανε στο λόγο του ο αιδεσιμώτατος Πατέρας Αριστείδης Αντωνιάδης.

Ακολούθησε μουσικοχορευτική βραδιά με την ορχήστρα του Χρήστου Γερούκη και της Βάσως Χαρακίδα όπου το χορό άνοιξε ο Παπαγιώρργης ,όπως η παράδοση ορίζει ,και έκλεισε τα χαράματα η νεολαία της Ποκίστας.

Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους οι αιδεσιμώτατοι πατέρες Γεωργακόπουλος Γεώργιος ,Αντωνιάδης Αριστείδης, Νικόλαος Φρομουζόπουλος  και Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, ο  Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές και Μαρία Ζιαμπάρα ,οι ξενιτεμένοι συγχωριανοί και φίλοι Γεωργία Στάικου,Γιάννης Στάικος με τη σύζυγό του Ελευθερία και το γιο τους Νίκο , ο Ιάκωβος Νικολάου ,η Αλεξάνδρα και η Γεωργία Καλαρρύτη,(από την Αυστραλία).ο Λάμπρος και η Ελένη Δούλου,ο Νίκος Στάικος με την οικογένειά του, ο Νίκος και Νικηφόρος Αναγνωστόπουλος, η Βαγγελιώ Μπαζιώνη,(απόν την Αμερική),ο Γιάννης και η Μαρίνα Αγγγελοπούλου(από τον Καναδά),

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν στην καθαριότητα ,στη λαχειοφόρο ,στην μεταφορά των απαραίτητων για την εκδήλωση ,στην κουζίνα ,στην εξυπηρέτηση του κοινού ,στην κατασκευή της εξέδρας ,στο φωτισμό και σε άλλες εργασίες.

Επίσης ευχαριστεί τους Χορηγούς:

ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΖΗΓΑΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,ΚΩΣΤΑ ΜΑΥΡΕΛΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ,ΣΤΑΪΚΟ ΝΙΚΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ,ΤΣΙΛΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ,ΠΑΠΑΔΠΟΠΟΥΛΟ ΘΕΟΔΩΡΟ,ΜΠΑΖΙΩΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,ΜΑΥΡΕΛΗ ΝΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ,ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΑ,ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΔΟΥΡΟΣ,ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΑΜΗΛΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΙΜΟΥ

Τέλος ευχαριστεί όλους τους συγχωριανούς και φίλους για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση και ιδιαίτερα τη νεολαία που έδωσε παλμό και διάρκεια μέχρι το ξημέρωμα.

Κλείνοντας  το Δ.Σ του Συλλόγου σας εύχεται καλό χειμώνα και καλή αντάμωση στην επόμενη εκδήλωση.

 

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

 

Comments

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is currently enabled so there will be a delay between when you post your comment and when it shows up. Patience is a virtue; there is no need to re-submit your comment.

You must be logged in to post a comment.