ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΟΚΙΣΤΙΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟ

Posted By on 15 Απριλίου 2013

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στις 5 Απριλίου έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, εκλεκτός συγχωριανός και μέλος του Συλλόγου.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Προαστίου Πατρών παρουσία συγγενών και φίλων.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο ιερέας της ενορίας, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα και το έργο του μεταστάντος.

Ο σύλλογος τιμώντας τη μνήμη του κατέθεσε χρηματικό ποσό στους ναούς του Αγίου Νικολάου Ποκίστας και Αγίου Δημητρίου Προαστίου Πατρών και αφού εξέφρασε τα δια του Προέδρου θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, προέπεμψε τον εκλιπόντα στο στερνό του ταξίδι με τα πιο κάτω λόγια:

«H πορεία της ζωής του ανθρώπου έχει αρχή και τέλος. Η δική μου ηλικία πλησιάζει στο τέλος. Εδώ μπαίνει ένας φραγμός που σταματά τα όνειρα και τις φιλοδοξίες για το μέλλον».

Με αυτά τα ρεαλιστικά και συνάμα προφητικά λόγια ξεκινούσε τον πρόλογο του βιβλίου που ονειρεύτηκε για την Ποκίστα και ευτύχησε να δει την έκδοσή του το 2010. Σε ένα άλλο σημείο του προλόγου αναφέρει:

«Κοιμήθηκα στην ύπαιθρο μέσα σε μια ανεπανάληπτη μαγεία, ελεύθερος από τις κοσμικές τυπολατρίες έχοντας για στρώμα τη γη και για μαξιλάρι την πέτρα».

Σε μια τέτοια μαγεία στην επουράνια κατοικία σου ευχόμαστε να αναπαυθείς.

            ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Comments

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is currently enabled so there will be a delay between when you post your comment and when it shows up. Patience is a virtue; there is no need to re-submit your comment.

You must be logged in to post a comment.