ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Posted By on 18 Σεπτεμβρίου 2012

4ο Αντάμωμα Ποκιστιάνων αφιερωμένο στους ξενιτεμένους

1. Στις 27.07.2012 με συμμετοχή πολλών εθελοντών συγχωριανών μικρών και μεγάλων έγινε καθαριότητα των κεντρικών δρόμων και των χώρων των δύο εκκλησιών. Μετά το πέρας δόθηκε κέρασμα και μια αναμνηστική μπλούζα στους εθελοντές.

2. Το πρωί της 28ης Ιουλίου στην Παναγία μέσα σε κλίμα συγκίνησης και βυζαντινής μεγαλοπρέπειας τελέστηκε θεία λειτουργία χωροστατούντων των αιδεσιμοτάτων πατέρων Αριστείδη και Γεωργίου και μετά το πέρας αυτής πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους ξενιτεμένους συγχωριανούς.

3. Το βράδυ της 28ης Ιουλίου σε πανηγυρική ατμόσφαιρα η Ποκίστα καλωσόρισε τα ξενιτεμένα παιδιά της, για τα οποία ο Σύλλογος παρουσίασε πρόγραμμα αφιερωμένο στην ξενιτιά με ποιήματα, φωτογραφίες, κινηματογραφικά στιγμιότυπα και ιστορικές πληροφορίες για την πορεία των Ποκιστιάνων στην ξενιτιά από τις αρχές του 20ου αιώνα έως σήμερα. Μετά το τέλος του προγράμματος προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα στους παρευρισκόμενους ξενιτεμένους συγχωριανούς και φίλους.

4. Ο Σύλλογος στη συνέχεια απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο της Ο.ΣΥ.Ν. για την προσφορά του στο πατριδοτοπικό κίνημα και στο Χρήστο Γερούκη για την προσφορά του στο δημοτικό τραγούδι.

5. Ακολούθησε μουσικοχορευτική βραδιά με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια με τους Μάκη Σαλέα στο κλαρίνο, το Χρήστο Γερούκη και τη Γεωργία Μουγκογιάννη στο τραγούδι και τον Αποστόλη Λαμπρόπουλο στο μπουζούκι. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς έπαιξε φλογέρα και τραγούδησε τραγούδι για την ξενιτιά ο Θωμάς Μαυρέλης και ο αιδεσιμότατος πατήρ Νικόλαος Φρομουζόπουλος.

Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν αρνιά στη σούβλα, σουβλάκι στα κάρβουνα, παραδοσιακές πίτες που παρασκεύασαν και προσέφεραν συγχωριανές δωρεάν, άφθονο κρασί, γλυκά και διασκέδασαν μέχρι τα χαράματα. Τον επίλογο στην εκδήλωση έβαλαν όπως πάντα οι νέοι “τρίβοντας το πιπέρι”.

Η όλη εκδήλωση καλύφθηκε τηλεοπτικά από το κανάλι SUPER B στιγμιότυπα της οποίας πρόβαλλε στο πρόγραμμά του.

                              ΠΟΚΙΣΤΑ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ  Θ. ΜΑΥΡΕΛΗΣ                           ΒΑΣΙΛΙΚΗ Γ. ΚΩΣΤΑ

Comments

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is currently enabled so there will be a delay between when you post your comment and when it shows up. Patience is a virtue; there is no need to re-submit your comment.

You must be logged in to post a comment.