ΛΑΜΠΡΟΣ ΝΤΖΟΥΓΑΝΗΣ

Posted By on 21 Αυγούστου 2012

Στις 18/08/2012 έφυγε από κοντά μας για το μακρύ ταξίδι της αιωνιότητας.. ο εκλεκτός συμπολίτης σας και αγαπημένος μου θείος, Λάμπρος Ντζουγάνης. Η είδηση του θανάτου του συντάραξε όχι μόνο τους προσφιλείς του ανθρώπους και όσους γνώριζε από κοντά, αλλά ολόκληρη την κοινωνία της όμορφης Ποκίστας, όλη την Ναύπακτο αλλά και την κοινωνία του Αγρινίου. Η εξόδιος ακολουθία έγινε στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου από δυο αγαπημένους ιερείς και πλήθος κόσμου. Ο μεταστάς υπήρξε μια χαρισματική προσωπικότητα, με σπάνιες αρετές που  κοσμούσαν το ήθος, με ευγένεια, καλοσύνη, βαθιά πίστη και σεμνότητα. Ένας ακέραιος άνθρωπος με έντονη δράση και μεγάλη προσφορά στο χωριό του, την Ποκίστα.. Ο Λάμπρος ο πετράς, όπως τον φώναζαν οι συγχωριανοί του, με την ευγενική του παρουσία και την γλυκύτητα που τον χαρακτήριζαν κέρδιζε αμέσως όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.. Ο σκοπός όλης της ζωής του ήταν η αγάπη για το χωριό του, την όμορφη Ποκίστα.. Μεγάλη του αγάπη η πέτρα, που έκτιζε συνέχεια στο χωριό μας και σε άλλους τόπους.

Καλό σου ταξίδι αείμνηστε Λάμπρο και θείε μου προς την μακάρια ζωή, απολυτρωμένος πλέον από τη θνητή σου ύπαρξη θα μας ατενίζεις από της Ποκίστας τον ουρανό προς τον οποίο είχες στραμμένο το βλέμμα σου σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου.. Στους προσφιλείς οικείους σου εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια και προσεύχομαι ο Θεός να τους δώσει κουράγιο…

Καλό σου ταξίδι θείε μου και μάστορά μου Λάμπρο…

Ο ανιψιός σου από το Αγρίνιο, Χρήστος Χατζηευσταθίου (Χρήστος τζακάς)

Μέλος της Διοίκησης σωματείου οικοδόμων Αγρινίου

Αντιπρόσωπος του εργατικού κέντρου Αγρινίου

Αντιπρόσωπος ομοσπονδίας οικοδόμων Ελλάδος

Comments

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is currently enabled so there will be a delay between when you post your comment and when it shows up. Patience is a virtue; there is no need to re-submit your comment.

You must be logged in to post a comment.