ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗN ΠΟΚΙΣΤΑ

Posted By on 4 Ιουλίου 2012

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στις 28 Ιουλίου 2012 στην Ποκίστα διοργανώνουμε, εκδήλωση αφιερωμένη στον ξενιτεμένο Ποκιστιάνο, προκειμένου να τιμήσουμε την προσφορά του και να βρεθούμε μαζί, ύστερα από πολλά χρόνια στον τόπο των παιδικών μας αναμνήσεων.

Το πρωί της 28ης Ιουλίου θα τελεσθεί θεία λειτουργία στην Παναγία, μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής των μεταστάντων στην ξενιτιά συγχωριανών. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που συνδυάζει τον ήχο, την εικόνα και το λόγο. Αυτή θα περιλαμβάνει την παρουσίαση της πορείας των Ποκιστιάνων στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα και αργότερα σε Αυστραλία, Καναδά και Ευρώπη πλαισιωμένη με φωτογραφίες και άλλα κειμήλια που άφησαν στην πορεία τους προς τα ξένα οι Ποκιστιάνοι  μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει απαγγελία ποιημάτων που  έχουν θέμα τους την ξενιτιά, και θα προβληθούν  σχετικά αποσπάσματα του ελληνικού κινηματογράφου.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει φαγητό με ψητό σούβλας και πίτες που θα παρασκευάσουν συγχωριανές μας, καθώς τραγούδι και χορός μέχρι το ξημέρωμα.

Τιμή πρόσκλησης 20 ευρώ.

Η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί προκειμένου να διανεμηθεί ως κειμήλιο στους χωριανούς.

Εφ’ όσον συγκεντρωθεί ικανός αριθμός επιβατών θα έχουμε λεωφορείο από την Αθήνα.

Πληροφορίες κα Πόλυ Μάμαλη στο τηλ. 6973816841 & κος Νικ. Μαυρέλης στο τηλ. 6978467897.

                                        ΤO Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Καλή αντάμωση στην Ποκίστα                      Ποκίστα, Ιούνιος 2012                             

Comments

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is currently enabled so there will be a delay between when you post your comment and when it shows up. Patience is a virtue; there is no need to re-submit your comment.

You must be logged in to post a comment.