ΑΝΤΑΜΩΜΑ 2012

Posted By on 23 Μαρτίου 2012

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να  ανακοινώσουμε  ότι στις 28 Ιουλίου 2012  στην Ποκίστα διοργανώνουμε,  εκδήλωση αφιερωμένη στον ξενιτεμένο Ποκιστιάνο, προκειμένου να τιμήσουμε την προσφορά του και να βρεθούμε  μαζί ,ύστερα από πολλά χρόνια στον τόπο των παιδικών μας αναμνήσεων.

Το πρωί της 28 Ιουλίου θα τελεσθεί θεία λειτουργία στην Παναγία μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση της ψυχής των μεταστάντων στην ξενιτιά συγχωριανών. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που συνδυάζει τον ήχο, την εικόνα και το λόγο .Αυτή θα περιλαμβάνει την παρουσίαση της πορείας των Ποκιστιάνων στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα και αργότερα στην Αυστραλία ,Καναδά και Ευρώπη πλαισιωμένη με φωτογραφίες και άλλα κειμήλια που άφησαν στην πορεία τους προς τα ξένα οι πρώτοι Ποκιστιάνοι  μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει απαγγελία ποιημάτων που  έχουν θέμα τους την ξενιτιά, θα προβληθούν σχετικά αποσπάσματα του ελληνικού κινηματογράφου και θα ακουστούν τραγούδια της ξενιτιάς .Επίσης στην εκδήλωσή μας θα  παρουσιασθούν  παραδοσιακοί χοροί από χορευτική ομάδα του τόπου μας.

Μετά την  παρουσίαση θα ακολουθήσει φαγητό με ψητό σούβλας και πίτες που συγχωριανές μας θα παρασκευάσουν  καθώς τραγούδι και χορός μέχρι το ξημέρωμα.

Θα επιδιώξουμε να προβάλλουμε τηλεοπτικά την εκδήλωσή μας ,καθώς και να την βιντεοσκοπήσουμε ώστε να την έχει ο  καθένας μας για κειμήλιο.

Ξέρουμε τα προβλήματα που έχει η ζωή  στα ξένα και πόσο δύσκολο είναι για τον καθένα  να ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτό του Συλλόγου. Όμως  εξαιτίας αυτών των δυσκολιών μέχρι σήμερα δε δόθηκε άλλη ευκαιρία να ανταμώσουμε όσο το δυνατόν πιο πολλοί μαζί στο χωριό μας. Αξιοποιήστε λοιπόν αυτή την ευκαιρία.

Καλή αντάμωση  στην Ποκίστα

Ποκίστα Μάρτιος 2012

Comments

Leave a Reply

Please note: Comment moderation is currently enabled so there will be a delay between when you post your comment and when it shows up. Patience is a virtue; there is no need to re-submit your comment.

You must be logged in to post a comment.